Начало / Новини / Monstanto отказва офертата на Bayer за придобиване

Monstanto отказва офертата на Bayer за придобиване

Monstanto отказва офертата на Bayer за придобиване

Американската компания за производство на семена Monsanto ще откаже предложението за придобиване от страна на германския гигант Bayer на стойност 62 милиарда долара, като аргументът е, че цената е прекалено ниска, съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои анонимни източници.

Базираната в Сейнт Луис компания иска по-висока цена и повече време за преговори с германската Bayer, посочва Bloomberg TV Bulgaria. Monsanto остава отворена за сделка защото вижда стратегическите предимства от сливането на двете компании. Запознати лица казват, че бордът на директорите на Monsanto единодушно е отхвърлил предложението на Bayer.

В понеделник Bayer обяви предложението си от 122 долара в брой за акция, което означава 37% премия. Акциите на Monsanto поскъпнаха с над 2% до 108,37 долара за акция към 20 часа българско време. Представители на компанията отказват коментар.

„Bayer вероятно ще отправи ново предложение с по-висока цена“, казва Джонас Оксгаард, анализатор в Sanford C. Bernstein & Co. и добавя, че предложение под 135 долара за акция не би било приемливо за Monsanto.

С покупката на Monsanto Bayer би придобила най-големия доставчик на семена и пионер в биотехнологиите. Генномодифицираните семена, с които Monsanto търгува от около две десетилетия, в момента представляват по-голямата част от царевицата и соята, отглеждана в САЩ.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.